‘Round the Mountain preschool, offices and housing aimed to encourage daily relations between children and adults, and families and professionals. The unusual choice of programme was underpinned by research done on the subject of ‘positive noise’. People working in the offices would adjust to the sounds of children playing and start to enjoy hearing this over the sounds of hooting taxis and noisy seagulls. 
Surveillance from above, positive sound and communal green spaces enrich the sensory environment. Using levels of transparency, layering and distance to define the areas of use, all internal spaces are ordered around an inside/outside zone which is both a threshold space and the main horizontal route of circulation. ‘Inside’, personal and enclosed space, transitions into ‘outside’, open and exposed space, blurring the distinction between public and private, noise and quiet and nature and man-made.
Back to Top